Italiensk kycklingsallad

Denna smakupplevelse var det vi blev bjudna på när jag var på tjejfest förra helgen.....recept från Leila Lindholm

image76

Italiensk kycklingsallad panzanella heter på italienska en blandad sallad i vilken även

bröd ingår. Leilas festvariant innehåller också både kyckling, bacon, avokado och

carnbozola.


Till 4 pers:

3 kycklingfileer

2 msk sweet chilisås

3/4 tsk salt

1 krm svartpeppar

olja till stekning

Salladen:

1/2 baguette + 3 msk olivolja

+ 1/2 tsk flingsalt

1 pkt bacon (140 g)

1 salladshuvud

2 avokador

1 ask körsbärstomater (250 g)

1 dl valnötter (50 g)

200 g cambozolaost

1/2 tsk flingsalt

1-2 krm svartpeppar

1 msk balsamvinäger

Gör så här: ,

1. Sätt ugnen på 200°. Pensla

kycklingfileernamed chilisåsen.

.

2. Riv ,brödet i bitar. Blanda

det meClolivoljaoch salt och

rosta det gyllenepå plåt i ugnen

eller i stekpanna.

3. Salta, peppra och bryn

kycklingfileernasnabbt. Lägg

över dem i en form och färdigstek

i ugnen ca 15 minuter

till 68° Innertemperatur.

4. Tärna och knaperstek baconet

i stekpanna eller i

strimlor på dubbelt hushållspapper

i mikrougn 2-3 min.

5. Riv salladen i bitar och

bottna ett uppläggningsfat

med den. Tärna och strÖöver

avokado, tomater i bitar och

krossade valnötter.

6. Toppa salladsfatetmed skivad

kycklingfile, det rostade

brödet, skivadcarnbozolaoch

det knaperstekta baconet.

Salta och peppra och ringla

överlite balsamvinägeroch


SKRIVET!
Postat av: Angel

Ser verkligen gott ut och kan tänka mig att det också var det. Låter som en härlig blandning.

Angel

2008-02-11 @ 18:42:37
URL: http://angelwings.bloggagratis.se/
Postat av: maria

Såg supergott ut :)

2008-02-11 @ 22:15:04
URL: http://marialundqvist.webblogg.se

Skriv nåt litet:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0