Italiensk kycklingsallad

Italiensk kycklingsallad panzanella heter på italienska en blandad sallad i vilken även
bröd ingår. Leilas festvariant innehåller också både kyckling, bacon, avokado och
carnbozola.
Till 4 pers:
3 kycklingfileer
2 msk sweet chilisås
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
olja till stekning
Salladen:
1/2 baguette + 3 msk olivolja
+ 1/2 tsk flingsalt
1 pkt bacon (140 g)
1 salladshuvud
2 avokador
1 ask körsbärstomater (250 g)
1 dl valnötter (50 g)
200 g cambozolaost
1/2 tsk flingsalt
1-2 krm svartpeppar
1 msk balsamvinäger
Gör så här: ,
1. Sätt ugnen på 200°. Pensla
kycklingfileernamed chilisåsen.
.
2. Riv ,brödet i bitar. Blanda
det meClolivoljaoch salt och
rosta det gyllenepå plåt i ugnen
eller i stekpanna.
3. Salta, peppra och bryn
kycklingfileernasnabbt. Lägg
över dem i en form och färdigstek
i ugnen ca 15 minuter
till 68° Innertemperatur.
4. Tärna och knaperstek baconet
i stekpanna eller i
strimlor på dubbelt hushållspapper
i mikrougn 2-3 min.
5. Riv salladen i bitar och
bottna ett uppläggningsfat
med den. Tärna och strÖöver
avokado, tomater i bitar och
krossade valnötter.
6. Toppa salladsfatetmed skivad
kycklingfile, det rostade
brödet, skivadcarnbozolaoch
det knaperstekta baconet.
Salta och peppra och ringla
överlite balsamvinägeroch
Ser verkligen gott ut och kan tänka mig att det också var det. Låter som en härlig blandning.
Angel
Såg supergott ut :)