Smala semlor

Disney på VV forumet tipsade om dessa läckerheter...måste prova nån dag!!!


Smala semlor

15stora eller 30 små

2p liten 3p stor (med grädde och allt)

225grader  mitten av ugnen


50g margarin
21/2dl lättmjölk
1pkt jäst
1 1/4 lättkesella
3/4 vit baksirap
1/4tsk salt
8-9dl mjöl

Pensling
1äggula o 3msk lättmjölk

Fyllning
150g mandelmassa 3dl mellangrädde (max 27%)

Smölt margarin tillsätt mjölken o värm till 37%
smula jästen i en bunke o häll över mjölkblandningen.Rör om så att jästen löser sig.Blanda ner kesella,salt,sirap,o det mesta av mjölet.Arbeta till en smidig deg.Låt jäsa i 30min.Arbeta degen på mjölat bakbord o baka ut till runda bullar.Lägg på en bakplåtsklädd plåt låt jäsa i 30 min.Vispa äggula o mjölk pensla bullarna.Grädda mitt i ugnen i 6-8 min.
När bullarna svalnat gröp ur lite inkråm o blanda med mandelmassan.
Lägg i bullarna och på med grädden.


Tack disney för receptet!!!


SKRIVET!
Postat av: Jenny

En fråga när det gäller pointsen i semlorna. Ska man lägga till points för mandelmassa och grädde? Tycker det lät så lite annars...

2008-01-24 @ 08:54:57
Postat av: Linruz

Nej tror inte det...men ska fråga disney

2008-01-24 @ 08:55:47
URL: http://linruz.blogg.se
Postat av: Spicalibra

Jättefint recept.. knycker med det till min sida.

2008-01-24 @ 10:08:56
URL: http://www.freewebs.com/viktkoll
Postat av: Spicalibra

Ja du får gärna länka.. Jag tar förgivet att jag också får länka till din sida :) Annars får du hojta till om du inte vill ha länken där.
Ju fler juh bättre, tycker jag.
Kram

2008-01-24 @ 12:27:13
URL: http://www.freewebs.com/viktkoll
Postat av: Disney

glömde skriva att det är dl i kesellan o sirapen.

2008-01-24 @ 16:19:52
Postat av: Annelie

Ja vad glad jag blir. Ska genast inhandla ingredienser och prova :))))

2008-01-24 @ 17:51:48
URL: http://annelie.fli.se
Postat av: karin

Måste jag spara till nästa gång jag får semel-sug...!
Tack för tipset!
Kram Karin

2008-01-24 @ 19:54:57
URL: http://project-light.blogspot.com/

Skriv nåt litet:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0